Nederlands
Francais
Englisch
Espanol

Welkom op de website van Camping Les Sapins ***

De Nederlandse eigenaren Lia en Jos heten jullie welkom in de Franse Pyreneeën.
Op het Plateau de Sault, ligt Camping Les Sapins op 1280 meter hoogte met uitzicht op de vallei en zicht op de dorpen Camurac, Comus en Montaillou. In het zuiden van de vallei zijn tussen de heuvels door de hoge toppen van de Pyreneeën te zien. Sommige zijn bedekt met eeuwige sneeuw. De natuur is er spectaculair en onbedorven en de lucht is zuiver, mede door de vele ‘sapins’ (dennen). Weidse hooglanden met grotten en ravijnen en grillige kalksteenformaties domineren de omgeving. Zoals de spectaculaire Gorges de la Frau die naar chatêau de Montségur leidt, het laatste bastion van de mysterieuze Katharen, wiens geschiedenis de cultuur in dit gebied domineert. Op een steenworp afstand van de camping ligt het plaatsje Montailliou eveneens met een Katarenverleden. Beiden liggen aan of nabij de GR107, een bekende (Katharen)wandelroute.

Camping Les Sapins is door de fraaie ligging een uitstekende locatie van waaruit u de ruige schoonheid van de natuur en de cultuur kunt ontdekken. Rust, ruimte, natuur en cultuur zijn onze sleutelbegrippen. De camping telt 72 kampeerplaatsen en biedt alle voorzieningen voor een ontspannen verblijf. U kunt in uw eigen tent of caravan kamperen maar u kunt ook een ingerichte tent, chalet of stacaravan huren (klik op 'accommodaties' voor meer info).

De camping is geopend van eind april tot 1 november.
Accommodaties zijn het gehele jaar te huur.

De receptie is van mei tot oktober dagelijks geopend van 08.00 tot 19.00. Buiten deze tijden kan in geval van nieuwe aankomsten of urgentie gebruik gemaakt worden van de bel op de buitenmuur naast de receptie.

In 2011 is de camping door de ANWB uitgekozen tot de "100 x de leukste Franse kleine campings" (KCK maart 2011). Zwembad aanwezig en in het hoogseizoen is er kinderanimatie.

En voor wie de Tour de France een warm hart toedraagt; op zaterdag 10 juli (etappe 14) zijn de renners op enkele kilometers van de camping te zien.

 

acsi logoWij zijn aangesloten bij ACSI

 

Over ons
Na jarenlang voor een werkgever (GGZ en Arbeidsintegratie) te hebben gewerkt hebben wij onze droom verwezenlijkt door begin 2010 Camping les Sapins over te nemen. De camping spreekt ons aan vanwege de rust, de fraaie ligging in de bergen en de mooie vergezichten. Eveneens hebben wij affiniteit met skiën dat in dit gebied mogelijk is. Inmiddels gaan wij al weer ons 12e seizoen in en wie weet mogen wij jullie eens verwelkomen.


Lia Jonker en Jos van Doorne   CAMPING LES SAPINS   11340 CAMURAC   France   Tel: 0033 (0)4 68 20 38 11   E-mail: info@lessapins-camurac.com
MJ-Webdesign